Automobielbedrijf Boersma

U bent hier Home  > BERGERS >  Automobielbedrijf Boersma

Boersma Berging

Naast autobedrijf zijn wij ook bergingsbedrijf dat bij schade of pech aan uw auto 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar staat. Wij rijden o.a. voor alarmcentrales, Route Mobiel, politie en justitie. Daarvoor beschikken over VBS-gecertificeerd en modern materieel en deskundige bergers.

Vrijwel elke autobezitter is op basis van een WA-verzekering verzekerd tegen de kosten van takelen en berging. Al deze automobilisten hebben er dus via hun verzekering recht op dat hun voertuig van de plaats van het ongeval wordt weggesleept en wordt getransporteerd naar de plaats van keuze. Dat wil zeggen een adres ergens in Nederland. Dit gaat zelfs niet ten koste van uw no-claimkorting of eigen risico!

Meestal is ook het vervoer van de inzittenden verzekerd. Zo nodig wordt u zelfs per taxi naar de opgegeven plaats, bijvoorbeeld naar huis of het vakantieadres, vervoerd. Onze dagelijkse ervaring is dat nog te weinig consumenten van deze gratis service op de hoogte te zijn. Men weet simpelweg niet dat men kosteloos recht heeft op deze dienstverlening.

Berging van auto na ongeluk kosteloos
Er is veel onduidelijkheid bij automobilisten over het bergen van een voertuig na een ongeluk. Wat de meeste mensen dan ook niet weten, is dat deze dienstverlening geheel door de verzekering wordt betaald. Het oproepen van een berger voor het bergen en vervoeren van de auto, kost de gedupeerde automobilist helemaal niks. Bovendien heeft het bergen van een voertuig geen enkele consequenties voor de no-claim.

Het komt maar al te vaak voor. Iemand raakt betrokken bij een ongeval en de hulp van een familielid, een kennis of iemand anders wordt ingeroepen. Om met zijn trekker even de auto(’s) te verslepen of de auto uit de sloot trekken, want dat is toch veel goedkoper dan een officiële berger. Maar wat men zich niet realiseert, is dat het inzetten van een trekker nog wel eens veel duurder kan uitpakken!

Vrijwel iedere automobilist is namelijk verzekerd tegen deze kosten. Of u nu gewoon WA of All Risk verzekerd bent, dat maakt niets uit. De verzekeringsmaatschappij draait geheel op voor deze kosten. Zelfs de hele administratie en financiële afhandeling van het ongeluk gaat buiten de autobezitter om. Dat wordt rechtstreeks geregeld tussen het bergingsbedrijf en de alarmcentrale, waar uw verzekeringsmaatschappij bij aangesloten is.

Meestal is ook het vervoer van de inzittenden meeverzekerd. De gedupeerden worden bijvoorbeeld met een taxi naar een opgegeven plaats gebracht. Gratis. En de beschadigde auto wordt getransporteerd naar een plaats naar keuze. Dat kan uw vaste garage of een schadeherstelbedrijf zijn, maar ook uw thuisadres. De opgebouwde no-claimkortingen of eigen risico wordt niet aangetast door bergings- en vervoerskosten. Ook de schuldvraag is niet van belang.

“Het bergen van auto’s en andere voertuigen is een vak. Wij moeten als bergingsbedrijf aan strenge eisen voldoen,” zegt Kees Boersma van Auto- en Bergingsbedrijf Boersma uit Wouterswoude.

Zo moet al het bergingsmateriaal alle jaren worden gekeurd conform de eisen van de Stichting Incident Management Nederland, de organisatie die de berging regelt op de Nederlandse wegen.

Daarnaast zijn ook de bergers volledig getraind en gediplomeerd om ieder type auto in elke omstandigheid te bergen.
Boersma waarschuwt dan ook voor het bergen van auto’s met bijvoorbeeld een trekker:“Wanneer een auto met een trekker wordt geborgen, is de kans groot dat er meer schade aan de voertuig ontstaat. Daar draait de eigenaar dan zelf voor op. Wij zijn hiervoor bedrijfsaansprakelijk verzekerd. Bovendien staan wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat. Dus wij zijn altijd te bereiken.”

De berger uit Wouterswoude adviseert om bij een ongeval ten allen tijde een erkende berger in te schakelen: “Zelfs bij lichte schade kan de auto ontzet zijn en dat kun je niet altijd direct vaststellen. Doorrijden is dan zeer onverstandig. Bovendien is het niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid als de verlichting van het voertuig het niet meer doet.”
De politie of de alarmcentrale van uw verzekeringsmaatschappij kan voor uw een bergingsbedrijf inschakelen.

Meer weten?
Neem dan gerust contact op met Auto- en Bergingsbedrijf Boersma in Wouterswoude, telefoon: 0511-422021.

 


Ons adres

Adres:
Foarwei 17 9113 PA Walterswald
GPS:
53.2919876, 6.036260500000026
Telefoon:
0511-422021
info@autobedrijfboersma.nl
WWW:
http://www.autobedrijfboersma.nl/

Openingstijden

Maandag:
24 uur
Dinsdag:
24 uur
Woensdag:
24 uur
Donderdag:
24 uur
Vrijdag:
24 uur
Zaterdag:
24 uur
Zondag:
24 uur

Schrijf een recensie

Hulp
Snelheid
Behandeling
Materiaal
Afhandeling

Reacties zijn gesloten.

bandenaccu